Nieuws uit Gabon - Reisverslag uit Gamba, Gabon van Kim Geene - WaarBenJij.nu Nieuws uit Gabon - Reisverslag uit Gamba, Gabon van Kim Geene - WaarBenJij.nu

Nieuws uit Gabon

Blijf op de hoogte en volg Kim

19 December 2012 | Gabon, Gamba

Lieve allemaal,

We wonen nu alweer een maandje of twee in Gabon dus tijd voor een nieuwe update. Ook hier is het bijna kerst, weliswaar ontbreekt het wintergevoel wel een beetje met 30 graden, maar we hebben een kerstboom (geleend)! Zo'n heerlijke nepperd, met foute gekleurde knipperende lichtjes en een verlicht hert :-) Sterrewijk op z'n best.

Op dit moment is Benjamin olieputten aan het boren, of eigenlijk meer crisismanagement aan het plegen (voor de geologen die dit lezen: geen zand maar klei, drama dus). Hij vindt het super. Ik zou deze week met WWF de bush in gaan naar een gebied met veel goldmining, maar helaas bleek degene die deze missie zou leiden onvindbaar en was ik in twee dagen weer thuis. Ook dat is Afrika, het vergt flexibiliteit en drie keer zuchten en weer doorgaan. 'Helaas' blijk ik ook hier weer niet echt stil te kunnen zitten. Naast WWF heb ik samen met een ander meisje (nu ik dit schrijf vraag ik me af wanneer je vrouw zegt ipv meisje, ze is even oud als ik???) namelijk ook een AIDS educatieproject overgenomen van iemand die weggaat uit Gabon. Ben hierdoor al op de Gabonese tv geweest en gedineerd (dat mag je zeggen als de prijzen de 40 euro per gerecht overschrijden) met de zus van president Bongo. Binnenkort hopelijk een FB pagina en een website in de lucht. To be continued!

Verder genieten we van offroading tripjes door de bush en over het strand, kampuren maken en BBQen met veel wijn. Een colonne van landcruisers met wat minder capabele bestuurders is het gevolg. Vorige week ook op een quad over het strand geracet, heerlijk (laat de WWFers dit niet horen want het is schildpaddenseizoen...). Uit Nederland heb ik de laatste keer een volledige visuitrusting meegenomen (het koste wat bloed zweet en tranen om het hier te krijgen) dus onze nieuwe hobby wordt vissen, en niet op een lullig karpertje maar op vissen zo groot als een haai. Tot nu toe staan de hengels nog in de kast en zwemt de vis nog vrij rond, maar de intentie is er ;-) Verder houden ze hier ook wel van een feestje, dus ook op dat gebied niets te klagen.

Maar, ondanks dit alles heb ik veel zin om volgende week weer even naar Nederland te komen en veel van jullie weer te zien!

Kus

• 20 December 2012 - 09:44

Suzanne:

Klinkt goed joh! Wij zijn ook in het land, dus als je een keer een 'gaatje' in je agenda hebt en je bent in de buurt, kom gezellig langs! x

• 21 December 2012 - 15:07

Joyce:

Ha Kimmes!

Klinkt gezellig allemaal hoor! Ondanks dat het bij wwf niet echt opschiet.. Gelukkig weet je je goed te vermaken :) Vet van dat educatieproject!
    Wel beetje rekening houden met de schildpadjes & vissen hoor...! Arme beesten, weten niet wat hen overkomt; stuift opeens een blondine voorbij die graag bij wwf aan de slag wil! ;)

Tot snel! Liefs

• 24 December 2012 - 13:21

KL Nr 38:

Hi K&B,

Mooi om te lezen dat jullie zo gezellig druk zijn met allerlei activiteiten en vooral genieten!
    Vissen?! Wat een grap! Benieuwd hoe deze nieuwe hobbz je zal bevallen.

Hier alles goed en zn gangetje. Misschien zien we je nog eind van het jaar (begreep van Maartje dat er een pakketje voor jullie klaarligt?)

Liefs van je buurtje uit Utrecht